HKZ-certifcering

Wat is HKZ eigenlijk? HKZ-certificering staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Het is een belangrijke norm die organisaties in de gezondheidszorg helpt om hun kwaliteitsmanagement te verbeteren en te voldoen aan strenge standaarden. Door HKZ-gecertificeerd te worden, laten organisaties zien dat ze zich inzetten voor continue verbetering en het leveren van hoogwaardige zorg aan hun cliënten. Mijn persoonlijke ervaring binnen het werkveld is dat de kwaliteit die je levert als organisatie een afspiegeling is van wat er zich achter de schermen afspeelt. En omdat de cliënt of patiënt altijd op nummer één staat is het mijn overtuiging dat je aan hen en aan je samenwerkingspartners verplicht bent om je zaken goed op orde te hebben.

Door organisaties te helpen bij het implementeren van de HKZ-norm, draag ik bij aan het creëren van een betere zorgomgeving voor patiënten, cliënten en hun families. Door mijn praktische ervaring als office manager en maatschappelijk werker binnen zorg en welzijn weet ik als geen ander hoe de lijnen lopen en ook waar zorgondernemers tegenaan lopen. Alle termen van kwaliteitsmanagement, processen en alle normen die je om de oren vliegen kunnen kunnen deze laten klapperen, maar wanneer je het goed op orde hebt zal je zien dat je er de vruchten van plukt!

Hoe ga ik te werk? Ik begin met een grondige analyse van de huidige processen en systemen, identificeer vervolgens gebieden voor verbetering en werk samen met het team om concrete actieplannen op te stellen en uit te voeren. Mijn doel is om een cultuur van kwaliteit en continue verbetering te creëren die verder reikt dan de certificering zelf. Een basis voor een fijne samenwerking binnen de organisatie en met samenwerkingspartners welke de kwaliteit zal verhogen én er ook voor zorgt dat taken en processen duidelijk zijn, welke het werk achter de schermen een stuk gestructureerder en dus gemakkelijker maakt.

Dus waarom kiezen zij voor mij? Omdat ik geloof in de waarde van kwaliteitsmanagement, gepassioneerd ben over het verbeteren van (zorg)organisaties en certificering zie als een krachtig middel om dit te bereiken. Ik kijk ernaar uit deze organisatie te begeleiden op hun reis naar kwaliteitsverbetering en -certificering en ben vastbesloten om hen te ondersteunen bij elke stap van het proces.

Contact

Maak jouw eigen website met JouwWeb